Default
Kerst

Kruidige gepocheerde ananas en sinaasappels met ijs en rode wijnsiroop

Warme, kruidige ananas en sinaasappels met koud vanille-ijs en zoete siroop; deze combinatie tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van jouw gasten.
  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Schil de ananas en snijd hem in schijven van ongeveer een halve centimeter dik. Doe hetzelfde met de sinaasappels.

  • Breng de rode wijn met het water, suiker en de specerijen aan de kook en laat dit even pruttelen.

  • Draai het vuur lager en pocheer de ananasschijven en sinaasappelschijven ongeveer 10 minuten. Haal daarna de ananas en sinaasappel uit de pan.

  • Laat de vloeistof inkoken totdat de substantie dikker wordt en er een siroop ontstaat.

  • Drapeer de plakken ananas en sinaasappel op een schaal. Druppel de rode wijnsiroop eroverheen en serveer┬ámet wat mooie bollen vanille-ijs.