kerst-laurier-menu-dessertTekengebied-2
Kerst

In cassis en rode wijn gebakken peren en bramen 

Dit recept is zeker niet vergelijkbaar met de klassieke stoofpeertjes, maar wel ontzettend lekker! Tip: maak je dit gerecht maar eten er jonge kids mee? Vervang de wijn in dat geval door druivensap.
  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100 mililiters cassis
  • 6 rijpe peperen
  • 300 mililiters rode wijn
  • 60 grams kristalsuiker
  • 3 Laurierblad 7g
  • 150 grams bevroren bramen 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, 

  • Halveer de peren en leg ze met de vlakke kant omhoog in een ovenschaal. Schenk de rode wijn en cassis over de peren, strooi de suiker op de peren en voeg de laurierblaadjes toe aan het vocht.

  • Zet de ovenschaal in de oven en gaar de peren in ongeveer 30 minuten. Kijk na 20 minuten steeds even of ze al gaar zijn. Keer op dat moment de peren ook om en besprenkel de peren met wat extra vocht. 

  • Haal de peren en de laurierblaadjes uit de ovenschaal. Roer het vocht even door, voeg de bramen toe en zet nog 10 minuten tot een kwartier in de oven om het vocht wat in te laten koken. 

  • Serveer de peren in een mooi schaaltjes en doe de ingekookte bramensiroop hierbij.