Geroosterde broccoli met halloumi en Baharat salade
Broccoli

Geroosterde broccoli met halloumi en Baharat salade

Baharat voegt een warm geurende noot toe aan dit eenvoudige salade recept
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 25m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Plaats de broccoli op een bakplaat samen de knoflookteen en sprenkel hier ongeveer de helft van de Baharat Street Food mix en een eetlepel olie over. Zorg ervoor dat het mengsel en de olie goed over de broccoli is verdeeld. Rooster in de oven voor 20-25 minuten totdat de broccoli begint aan te schroeien.

  • Verwarm ondertussen een droge pan op hoog vuur, voeg de pompoenpitten toe en rooster ze 1-2 minuten totdat ze openen. Verwijder de zaadjes uit de pan en laat ze afkoelen op een bord, in dezelfde pan bak je de halloumi ongeveer een minuut aan elke kant goudbruin. Opzij zetten.

  • Fruit vervolgens de ui in de resterende olie gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg het restant van de Street Food mix, 3 eetlepels water en de linzen toe. Verwarm gedurende een paar minuten in de pan tot het gloeiend heet is. Roer tenslotte de tomaten erdoor, haal van het vuur en zet opzij.

  • Om de tahinisaus te maken, schil het geroosterde teentje knoflook en druk deze fijn op een snijplank met de zijkant van je mes, en voeg toe aan een kom met de tahinepasta, het resterende water, olie en citroensap. Verdeel de linzen over twee borden, leg de halloumi en de geroosterde broccoli erop, bestrooi met de pompoenpitten en besprenkel de tahinisaus.