Gemarineerde kipsaté met pindatopping
Kip

Gemarineerde kipsaté met pindatopping

Een echte BBQ-klassieker: kipsaté. Met deze variant maak je zelf een verassende topping van onder andere bosuitjes en pinda's. Eet smakelijk!
  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 sachets Kruidenmix Marinade
  • 1/2 kopje ketjap
  • 1 kilogram kipblokjes
  • 2 bosuitjes
  • 6 eetlepels pinda’s
  • 1 theelepels suiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 4 eetlepels olie
  • Extra nodig: satéstokjes

Bereiding

  • Meng de kruidenmix met de ketjap, schep de kipblokjes erdoor en laat het vlees ca. 15 minuten marineren.

  • Snijd de bosuitjes in ringen.

  • Hak de pinda’s grof en meng deze met de bosuitjes, suiker en geraspte kokos tot een topping.

  • Rijg het vlees aan satéstokjes en bestrijk het vlees licht met olie.

  • Grill de kipsaté in ca. 7 minuten goudbruin en gaar.

  • Strooi de pindatopping over de kipsaté.

  • Kooktip: Laat de satéstokjes voor gebruik in water weken, dan verbranden de stokjes minder snel op de grill.

  • Serveertip: Lekker met atjar, kroepoek en een partje limoen.