Default
Groente

Vegetarische hotdog

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 8 geschilde bospenen
  • 30 mililiter appelciderazijn
  • 50 mililiter sojasaus
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Paprika Pikant
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 8 pistolets
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels augurkenblokjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel mosterd

Bereiding

  • Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, Silvo Uienpoeder en Paprikapoeder met een vork tot een marinade.

  • Doe de wortels samen met de marinade in een diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn en laat het vervolgens 4 uur marineren.

  • Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.

  • Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

  • Eetsmakelijk!