Veganistische Tinga
Groente

Veganistische Tinga

Champignons en wortels zijn prima vleesvervangers in deze heerlijke tinga met een geurige tomaat-chipotle-saus. Voor een authentieke Mexicaanse presentatie, serveer je de tinga in maïstortilla's of tostadas met limoen, in blokjes gesneden tomaat, bonen en veganistische kaas of veganistische zure room. 

Voedingswaarde per portie: 120 calorieën, totaal vet 4 g, verzadigd vet 1 g, cholesterol 0 mg, natrium 332 mg, koolhydraten 16 g, vezel 4 g, totale suikers 5 g, eiwit 5 g

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Meng de knoflook, oregano, zout en peper in een kleine kom; opzij zetten.

  • Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg tomatenpuree en paprika toe; kook 2 minuten, onder voortdurend roeren. Voeg uien en wortels toe en kook tot ze zacht zijn. Roer het kruidenmengsel en de gesneden champignons erdoor; kook 10 minuten, regelmatig roeren.

  • Doe ondertussen de tomaten en chipotle chili peper in de blender. Mix op hoog tot een gladde massa.

  • Voeg het tomatenmengsel toe aan de pan met het champignonmengsel. Zet het vuur laag tot medium laag en bak tot de vloeistof is teruggebracht tot ongeveer een vierde van het oorspronkelijke volume en de consistentie van pulled chicken heeft.

  • · Zorg ervoor dat u de champignons en uien in dunne reepjes snijdt om pulled of versnipperd vlees na te bootsen. · Het doel van het koken van het groentenmengsel tot het is teruggebracht tot een vierde van het oorspronkelijke volume is om de smaak te concentreren en het de look en feel te geven van versnipperd vlees.