Veganistische muskaatpompoen Tacos al Pastor
Groente

Veganistische muskaatpompoen Tacos al Pastor

Je hebt geen spit nodig - zelfs geen vlees - voor echte taco's, al pastor. Maak een veganistische versie van deze Mexicaanse street food klassieker met nootachtige, geroosterde muskaatpompoen en een hele reeks kruiden. Combineer in maïstortilla's met stukjes ananas, een scheutje verse limoen, knapperige kool of radijs en een ui naar smaak.

Voedingswaarde per portie: 130 calorieën, totaal vet 6 g, verzadigd vet 1 g, cholesterol 0 mg, natrium 480 mg, koolhydraten 17 g, vezel 3 g, totale suikers 6 g, proteïne 2 g

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 35m

    Kooktijd

  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

10

Porties

  • 60 mililiters extra vergine olijfolie
  • 4 theelepels Chilipoeder
  • 2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepels Komijn Gemalen
  • 1 1/2 theelepels Oregano
  • 1 theelepel Koriander Gemalen
  • 3/4 theelepels Silvo gerookte paprika
  • 1/8 Kruidnagel Gemalen
  • 2 theelepels zout, verdeeld
  • 1/8 theelepels Zwarte Peper Gemalen
  • 1 kilogram muskaat pompoen, geschild, ontpit en gesneden in 1cm kubussen
  • 1/2 ananas, geschild, geboord en in ringen gesneden
  • 4 eetlepels limoensap, verdeeld
  • Geraspte groene kool of zeer dun gesneden radijs (ongeveer 600gr)
  • Tortilla's, opgewarmd
  • Gehakte witte ui (optioneel)

Bereiding

  • Plaats een ovenrek in de laagste positie en een ander rek in de hoogste positie. Verwarm de oven voor op 230 º C. Meng olie, kruiden, 1 3/4 theelepels zout en peper in een grote kom met garde. Pompoen toevoegen; husselen om het mengsel gelijkmatig te verdelen. Leg de pompoen in een enkele laag op een met bakpapier bedekte ondiepe bakvorm. Opzij zetten.

  • Schik de ananasschijfjes in een enkele laag op een afzonderlijke, ondiepe bakvorm met perkament. Sprenkel met 2 eetlepels limoensap.

  • Plaats de bakvorm met de pompoen op het laagste ovenrek. Plaats de pan met ananas op het hoogste ovenrek. Rooster 30 tot 35 minuten of tot pompoen zacht en lichtbruin is, roer de pompoen en draai ananas tot halverwege.

  • Ondertussen, hussel de kool met de resterende 2 eetlepels limoensap en 1/4 theelepel zout in een grote kom.

  • Haal de pompoen en de ananas uit de oven en laat iets afkoelen. Hak de ananas in hapklare brokken. Om te serveren, leg de pompoen en ananas in warme maïstortilla's; aftoppen met kool of radijs en gehakte witte ui, indien gewenst.