Veganistische bloemkool Queso
Groente

Veganistische bloemkool Queso

Bloemkoolkaas, wat? Maak de traditionele, klassieke Mexicaanse kaasdip door zuivel te vervangen door kokosmelk, bloemkool en cashewnoten. Frank's RedHot® zorgt voor de hitte, e poblanopeper maakt het pittigrokerig. Geniet ervan met Mexicaanse klassiekers zoals tortillachips, veganistische nacho's of gekruide veganistische enchiladas.

Goed voor 2 1/2 cups of 20 (2 eetlepels) porties.

Voedingswaarde per portie: 61 calorieën, totaal vet 5 g, verzadigd vet 3 g, cholesterol 0 mg, natrium 140 mg, koolhydraten 3 g, vezels 1 g, totale suikers 1 g, proteïne 1 g (toegevoegd suiker 0 g)

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 17

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3/4 cup gesneden ui
  • 1/2 jalapeño, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 1 1/2 theelepels Paprikapoeder Mild
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel Komijn Gemalen
  • 1/8 theelepel Kurkuma Gemalen
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 1 1/2 theelepels voedingsgist
  • 1 blik (400 mililiters) kokosmelk
  • 1 eetlepel witte miso-pasta
  • 2 cups bloemkoolroosjes
  • 1/3 cup rauwe ongezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel Frank's RedHot Original Cayenne Pepper Sauce
  • 1 cup bereide salsa

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui en jalapeno toe. Kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten.

  • Roer de specerijen, zout en voedingsgist erdoor. Kook 1 minuut. Roer de kokosmelk en de miso-pasta erdoor. Zet het vuur laag tot medium laag; voeg bloemkool en cashewnoten toe. Kook, af en toe roerend, tot bloemkool gaar is, ongeveer 20 minuten. Roer azijn, RedHot-saus en salsa erdoor.

  • In een blender waarvan het middengedeelte van de deksel is verwijderd om stoom te laten ontsnappen, pureer je het bloemkoolmengsel in porties op hoge snelheid tot het volledig glad is, de zijkanten van de container schrapen. Als het mengsel te dik is om te verwerken, voeg dan zo nodig 1 eetlepel water toe.

  • Breng het mengsel terug naar de pan. Roer er nog eens RedHot-saus, salsa of jalapenos bij om het gewenste hitteniveau te bereiken. Kook en roer op laag vuur tot deze erdoorheen is verhit. Serveren met tortillachips of gebruik als garnering voor vegan taco's en burritobowls.