Veganistische Barbacoa
Groente

Veganistische Barbacoa

Wat is het publieke geheim van de beste barbacoa? Kruiden. Daarom zitten er in deze veganistische variant maar liefst zes! Gegrilde en versnipperde aubergine en dun gesneden champignons zijn de vervanger voor lams- of rundvlees. Geniet van maïstortilla's met limoen, tomaatblokjes, zoetzure uien, koriander, in plakjes gesneden  jalapeno, veganistische kaas en veganistische zure room.

Voedingswaarde per portie: 80 calorieën, totaal vet 4 g, verzadigd vet 1 g, cholesterol 0 mg, natrium 317 mg, koolhydraten 9 g, vezel 3 g, totale suikers 4 g, proteïne 2 g
(Toegevoegd suiker 0g)

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • 2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Komijn Gemalen
  • 1 theelepel Oregano
  • 1/2 theelepel Chipotle Peper
  • 1/4 theelepels Zwarte Peper Gemalen
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 grote aubergine, in de lengte doormidden gesneden
  • 4 grote portobello hoeden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 middelgrote witte ui, in dunne plakjes (ongeveer 1 cup)
  • 1/2 cup in blokjes gesneden tomaten
  • 2 grote vellen stevig aluminiumfolie, (ongeveer 60cm lang)
  • 1/2 limoen, geperst

Bereiding

  • Bereid de grill voor op indirecte warmte door alle branders op hoog te zetten. Meng de kruiden en het zout in een kleine kom.

  • Snij de gesneden kant van de aubergine in met diagonale kruiselingse sneden ongeveer 2.5cm uit elkaar, waardoor de huid intact blijft. Bestrijk de bovenkant van de portobello hoeden en de ingesnede zijde van de aubergine met olie. Bestrooi beide paddenstoelen en de aubergine gelijkmatig met 1/2 (ongeveer 4 theelepels) van het kruidenmengsel, zorg ervoor dat de kruiden in de kruislingse sneden van de aubergine komen.

  • Grill de portobello hoeden en aubergine over directe hitte tot ze verkoold zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Zet de branders aan één kant van de grill uit.

  • Plaats de ui in het midden van de dubbele laag folie. Bestrooi met ongeveer 1 1/2 theelepels van het kruidenmengsel. Plaats verkoolde aubergine, de ingesneden zijde boven, bovenop van de uien. Verdeel de blokjes tomaat over de aubergine en bestrooi met ongeveer 1 1/2 theelepels van het kruidenmengsel. Plaats op elke auberginehelft 2 portobello hoeden en bestrooi met het resterende kruidenmengsel. Breng de lange zijden van de folie omhoog en vouw deze om te verzegelen. Vouw vervolgens de korte zijden dubbel om een strak verzegeld pakket te vormen.

  • Haal het pak voorzichtig van het rooster en open de folie om de stoom te laten ontsnappen; laat iets afkoelen. Verwijder de portobello's van het pakket en snijd in zeer dunne reepjes. Pel de schil van de aubergine en gooi deze weg. "Shred" de aubergine met twee vorken en meng met de uien. Roer de in plakjes gesneden portobello's erdoor en bestrooi het mengsel met limoensap.

  • Serveer het veganistische barbacoamengsel in warme maïstortilla's, indien gewenst met partjes limoen en toppings zoals in blokjes gesneden tomaat, uien in het zuur, koriander, in plakjes gesneden jalapenos, veganistische kaas en veganistische zure room.

  • · Let er op dat je bij het insnijden van de aubergine deze diep insnijd maar de huid intact laat, zodat het kruidenmengsel in de sneden kan komen voor een gelijkmatige smaak. · De champignons in zeer dunne reepjes snijden en de aubergine "versnipperen" geeft een meer vleesachtige textuur. · Als je geen grill hebt, leg dan aubergine en champignons op een ondiepe bakvorm en laat ze ongeveer 5 minuten per kant braden of tot ze mooi verkoold zijn. · Nadat u de groenten hebt verkoold en het foliepakket hebt gevormd zoals aangegeven, kunt u het grillen in de oven beëindigen. Bak de pakketten in de voorverwarmde 180 ° C-oven gedurende ongeveer 20 minuten en kantel het pakket halverwege het koken om.