Linzenmaaltijdsoep met gedroogde tomaten
Groente

Roergebakken spitskool en prei met garnalen

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 200 gram grote garnalen
  • 1 1/2 eetleepels vissaus
  • 2 eieren
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 250 gram panklare spitskool

Bereiding

  • In een kom de garnalen omscheppen met de vissaus en in laten trekken.

  • Eieren loskloppen met zeezout en zwarte peper.

  • Ontbijtspek in reepjes snijden.

  • Ui en knoflook pellen en klein snijden.

  • Prei wassen en in dunne ringen snijden.

  • Olie in een wok verhitten en spekreepjes 3 minuten bakken.

  • Ui en knoflook toevoegen en enkele minuten roerbakken.

  • Losgeklopt ei erbij schenken en al omscheppend in ca. 2 minuten laten stollen.

  • Prei en spitskool erdoor scheppen en ca. 5 minuten roebakken tot prei en kool beetgaar zijn.

  • Op smaak afmaken met zwarte peper en zeezout.

  • De garnalen erdoor scheppen en even meewarmen.