Ingrediënten
4
Porties
- 4 slices bladerdeeg
- 100 gram spekreepjes
- 100 gram prei
- 2 eieren
- 175 mililiter (koffie)room
- 100 gram geraspte kaas
- 1 theelepels Provencaalse Kruiden
- 4 Seizoenen peper
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 225°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Bak de spekjes uit in een koekenpan.
Snijd de prei in dunne reepjes, kook deze ca. 5 minuten en laat goed uitlekken.
Vet een quiche vorm in met boter of olie en verdeel de plakjes bladerdeeg hierin.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Roer de eieren, (koffie)room, 40 g van de geraspte kaas en Provencaalse kruiden door elkaar en maal er naar smaak 4-seizoenenpeper doorheen.
Roer er de prei en spekjes doorheen en verdeel het geheel over de quichevorm.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar in het midden van de oven.