Komkommersoep met yoghurt
Groente

Pittige wokgroente zonder zout

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 150 gram broccoli
  • 100 gram sugarsnaps
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetleepels (zonnebloem) olie
  • 1 eetleepels sesamolie
  • 1/4 limoen
  • 1 theelepels honing
  • 1 eetleepels natriumarme ketjap
  • 1 eetleepels ongezouten cashewnoten
  • Witte Peper Gemalen

Bereiding

  • De broccoli in kleine roosjes verdelen en de harde onderkant van de steel verwijderen.

  • Van de sugarsnaps aan de uiteinden de puntjes afsnijden.

  • De gember schillen en fijn raspen.

  • De knoflook in plakjes snijden.

  • Verhit de wok, doe de 2 soorten olie erin en fruit hierin de knoflook en de gember ca. 1 minuut.

  • Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak ca 3 minuten.

  • De sugarsnaps erbij doen en blijven roerbakken tot de groenten begint te verkleuren.

  • Pers het limoenpartje erboven uit en roer de honing, ketjap en cashewnoten erdoor.

  • Maal er royaal witte peper over.