Gele zure zilveruitjes
Groente

Gele zure zilveruitjes

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Zo kunnen de vliesjes van de zilveruitjes gemakkelijk worden verwijderd.

  • Breng de witte wijnazijn met suiker, zout en kurkumma aan de kook. Kook als de suiker is opgelost hierin de ontvliesde zilveruitjes ca. 1 minuut.

  • Verdeel de laurierblaadjes en peperkorrels over de schone potten. Vul de potten tot net onder de rand met zilveruitjes.

  • Schenk de potten tot de rand vol met het warme azijnmengsel. Sluit de potten af en laat deze ca. 15 minuten ondersteboven staan. Zet de potten rechtop en laat ze verder afkoelen. Laat de potten een week staan om een optimale smaak te ontwikkelen. Bewaar de potten met gele zilveruitjes op een donkere koele plaats.

  • * = Schone potten: Maak de glazen potten schoon in kokend water met een paar eetlepels soda en spoel ze na met schoon heet water. De potten kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. Plaats de warme schone potten omgekeerd op een schone theedoek.