Gekruide zuurkool met paprika
Groente

Gekruide zuurkool met paprika

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

  • In pan boter verhitten en ui ± 3 minuten zachtjes fruiten.

  • Paprikablokjes erbij doen en ± 2 minuten meebakken.

  • Zuurkool in een zeef uit laten lekken.

  • Zuurkool door ui-paprikamengsel scheppen.

  • 1½ deciliter water, bouillonpoeder, wijn, karwijzaad, jeneverbessen en laurierblad toevoegen.

  • Alles aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan de zuurkool in ± 25 minuten gaar stoven.

  • Af en toe omscheppen.

  • Jeneverbessen en laurierblad verwijderen.

  • Naar smaak nootmuskaat toevoegen en de slagroom erdoor scheppen.