Zalmtartaar
Groente

Gegratineerde bloemkool

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 gram)
  • 1/2 theelepels zout
  • 6 pitloze groene olijven
  • 1 theelepels Italiaanse Kruiden
  • 1 zak gezeefde tomaten
  • 75 gram oude geraspte kaas
  • 1 bekertje zure room à 125 milliliter
  • klontje boter

Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.

  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met het zout in ca. 10 minuten net gaar.

  • Verwarm de gril op de hoogste stand.

  • Snijd de olijven in stukjes en roer ze met de Italiaanse kruiden door de tomaten.

  • Roer de kaas en zure room door elkaar.

  • Vet een kleine ovenschaal in met de boter.

  • Leg de bloemkoolroosjes in de schaal en verdeel de tomatensaus erover.

  • Strijk het kaas-roommengsel erover uit.

  • Schuif de schaal ca. 10 cm onder de het grill en laat de bloemkool 4-5 minuten gratineren.