Gebakken paddestoelen met kruiden
Groente

Gebakken paddestoelen met kruiden

  • 12m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld oesterzwammen, shitake, champignons, cantharellen)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetleepels (zonnebloem)olie
  • 1/4 theelepels Tijm
  • 1/4 theelepels Oregano
  • 1 eetleepels citroensap
  • zout
  • 4 Seizoenen peper
  • 1 eetleepels Bieslook

Bereiding

  • De paddestoelen schoonmaken.

  • Kleine paddestoelen heel laten, grote exemplaren in stukken snijden.

  • Het sjalotje pellen en kleinsnijden.

  • De olie in braadpan of wok verhitten.

  • Het sjalotje toevoegen en lichtbruin bakken.

  • De paddestoelen, tijm en oregano erbij doen en al omscheppend ± 3 minuten bakken tot ze net gaar zijn en het vocht verdampt is.

  • De gebakken paddestoelen op smaak brengen met citroensap, zout en een royale draai 4-Seizoenen peper.

  • Roer de bieslook erdoor.