Boerenkool stamppot met saucijsjes
Groente

Boerenkool stamppot met saucijsjes

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 1/2 kilogram aardappelen
  • 600 gram gesneden of 1200 gram ongesneden boerenkool
  • 2 zak melk
  • 65 gram boter of margarine
  • Kruidenmix Stamppot Boerenkool
  • 4 saucijsjes
  • 2 eetleepels currygewürtz
  • 1 1/2 zak donker bier

Bereiding

  • Aardappels schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen.

  • Boerenkool wassen (ongesneden boerenkool schoonmaken, fijnsnijden en wassen).

  • Een laagje water in de pan doen en aardappelen en boerenkool toevoegen.

  • Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen.

  • Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in ± 25 minuten.

  • Intussen 25 gram boter verhitten in een koekenpan.

  • De saucijsjes hier en daar met een vork inprikken en rondom bruin bakken.

  • Voeg de currysaus en het bier aan het bakvet toe en laat de saucijsjes ± 20 minuten zachtjes sudderen in gesloten pan.

  • Melk koken.

  • Aardappelen en boerenkool afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren.

  • Mix en boter of margarine erdoor roeren.

  • Laat de stamppot nog even goed warm worden.

  • Geen zout of peper toevoegen.

  • Boerenkool stamppot en saucijsjes apart serveren.