Ingrediënten
Porties
- 1 1/2 kilogram aardappelen
- 600 gram gesneden of 1200 gram ongesneden boerenkool
- 2 zak melk
- 65 gram boter of margarine
- Kruidenmix Stamppot Boerenkool
- 4 saucijsjes
- 2 eetlepels currygewürtz
- 1 1/2 zak donker bier
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Aardappels schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen.
Boerenkool wassen (ongesneden boerenkool schoonmaken, fijnsnijden en wassen).
Een laagje water in de pan doen en aardappelen en boerenkool toevoegen.
Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen.
Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in ± 25 minuten.
Intussen 25 gram boter verhitten in een koekenpan.
De saucijsjes hier en daar met een vork inprikken en rondom bruin bakken.
Voeg de currysaus en het bier aan het bakvet toe en laat de saucijsjes ± 20 minuten zachtjes sudderen in gesloten pan.
Melk koken.
Aardappelen en boerenkool afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren.
Mix en boter of margarine erdoor roeren.
Laat de stamppot nog even goed warm worden.
Geen zout of peper toevoegen.
Boerenkool stamppot en saucijsjes apart serveren.