Boerenkool stamppot met saucijsjes
Groente

Bloemkoolstamppotje met saucijs

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 kilogram aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 4 bosuitjes
  • 3 eetleepels boter
  • 4 saucijsjes
  • 125 mililiter melk
  • 1-2 eetleepels Shake It Aardappel kruiden
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.

  • Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes.

  • Snijd de bosuitjes in ringen.

  • Kook de aardappelen ca. 20 minuten en kook de bloemkoolroosjes de laatste 10 minuten mee.

  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak hierin de saucijsjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

  • Verwarm de melk met de overige boter.

  • Giet de aardappelen en bloemkoolroosjes af en stamp deze met de warme melk tot stamppot.

  • Roer de bosui, Silvo Shake It Aardappelkruiden en geraspte kaas erdoorheen.

  • Kooktip: Maak de stamppot lekker pittig door ½-1 theelepel Silvo Chilipoeder toe te voegen.

  • Serveertip: Lekker met tafelzuur zoals zilveruitjes en augurkjes.