Ingrediënten
4
Porties
- 1 kilogram aardappelen
- 1 grote bloemkool
- 4 bosuitjes
- 3 eetlepels boter
- 4 saucijsjes
- 125 mililiter melk
- 1-2 eetlepels Shake It Aardappel kruiden
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Kook de aardappelen ca. 20 minuten en kook de bloemkoolroosjes de laatste 10 minuten mee.
Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak hierin de saucijsjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de melk met de overige boter.
Giet de aardappelen en bloemkoolroosjes af en stamp deze met de warme melk tot stamppot.
Roer de bosui, Silvo Shake It Aardappelkruiden en geraspte kaas erdoorheen.
Kooktip: Maak de stamppot lekker pittig door ½-1 theelepel Silvo Chilipoeder toe te voegen.
Serveertip: Lekker met tafelzuur zoals zilveruitjes en augurkjes.