Bloemkool pastaschotel met zalm
Groente

Bloemkool pastaschotel met zalm

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 300 gram zalmfilet
  • 300 gram penne rigate (pasta)
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 mililiter volle melk
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 - 1 1/2 eetleepels Shake It Pizza kruiden
  • Extra nodig: ovenschaal

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.

  • Snijd de zalmfilet in blokjes.

  • Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

  • Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in ca. 6 minuten beetgaar.

  • Smelt intussen de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat het botermengsel al roerende 2-3 minuten garen, maar niet verkleuren. Roer de melk in kleine scheutjes erdoor tot er een gebonden gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met 50 g Parmezaanse kaas en Silvo Shake It Pizzakruiden.

  • Schep de pasta, zalm en groenten in de ovenschaal en schenk de saus erover. Verdeel de overige kaas over de bovenzijde van de pastaschotel en laat deze 15-20 minuten in de oven verder garen.

  • Kooktip: Gebruik koude melk dan komen er minder snel klontjes in de saus.

  • Variatietip: Vervang de zalm door 200 g hamblokjes.