Asperges met kruidenbotersaus
Groente

Asperges met kruidenbotersaus

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 kilogram witte asperges
  • 1/2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepels zout
  • 1 eetlepels boter
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepels Silvo kruidenmix voor kruidenboter
  • een paar druppels citroensap
  • 3 eetlepels crême fraiche

Bereiding

  • Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.

  • Schil ze van iets onder het kopje naar de onderkant (met een dunschiller of een aspergemesje).

  • Leg de geschilde asperges in koud water.

  • Breng in een grote pan (of een aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker, zout en boter toe.

  • Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.

  • Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de afgesloten pan nog 15 - 20 minuten nagaren in het kookvocht.

  • Voor de saus:

  • In een steelpan de roomboter smelten, de Silvo kruidenbotermix, het citroensap en de crême fraiche erbij doen en alroerende de saus warm laten worden (niet koken).

  • Schenk wat van de saus over de asperges en schenk de rest in een sauskom.