Ingrediënten
Porties
- 1 kilogram witte asperges
- 1/2 theelepels suiker
- 1/2 theelepels zout
- 1 eetlepels boter
- 100 gram roomboter
- 1 eetlepels Silvo kruidenmix voor kruidenboter
- een paar druppels citroensap
- 3 eetlepels crême fraiche
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.
Schil ze van iets onder het kopje naar de onderkant (met een dunschiller of een aspergemesje).
Leg de geschilde asperges in koud water.
Breng in een grote pan (of een aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker, zout en boter toe.
Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de afgesloten pan nog 15 - 20 minuten nagaren in het kookvocht.
Voor de saus:
In een steelpan de roomboter smelten, de Silvo kruidenbotermix, het citroensap en de crême fraiche erbij doen en alroerende de saus warm laten worden (niet koken).
Schenk wat van de saus over de asperges en schenk de rest in een sauskom.