Mexicaanse gehaktschotel
Gehakt

Mexicaanse gehaktschotel

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 eetleepels Shake It Tex-Mex kruiden
  • 1/4 theelepels Komijn Gemalen
  • 4 eetleepels zoete Chilisaus (flesje)
  • 1 blikje maïs (netto 150 gram)
  • 1/2 zak water
  • 25 gram bugles (= 1 zakje)
  • 75 gram geraspte oude kaas

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.

  • Van de Spaanse peper de zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.

  • Het gehakt rul bakken en het knoflookpoeder erdoor roeren.

  • De ui, paprika en Spaanse peper al omscheppend 3 minuten meebakken.

  • Schep Shake It Mexicaanse kruiden, komijnzaad, chilisaus, maïs en water erdoor en laat het geheel nog ca. 5 minuten stoven.

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  • Verkruimel de bugles.

  • Doe het gehaktmengsel over in een wijde ovenschaal en strooi de bugles en de kaas erover.

  • Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten.