Mexicaanse gehaktballetjes
Gehakt

Mexicaanse gehaktballetjes

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 500 gram gehakt
  • Kruidenmix Gehakt Mexicaans
  • 1 ei
  • 2 eetleepels boter
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 450 gram krieltjes (zak)
  • 100 gram tortillachips
  • 75 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Pel en snipper de ui.

  • Maak de sperziebonen schoon en halveer deze.

  • Meng het gehakt met de kruidenmix voor Gehakt Mexicaans en een ei. Vorm er 20 gehaktballetjes van en bak deze in de boter in ca. 10 minuten goudbruin.

  • Fruit de ui ca. 5 minuten mee en voeg de tomatenblokjes toe.

  • Kook intussen de sperziebonen en krieltjes in ruim kokend water in 8-12 minuten beetgaar en giet ze af.

  • Verwarm de ovengrill voor.

  • Schep de krieltjes, sperziebonen en gehaktballetjes met saus in een ovenschaal, verdeel er tortillachips en kaas over en gratineer de schotel ca. 5 minuten onder de grill.

  • Tip 1: Lekker met een lepel zure room erbij.

  • Tip 2: Maak de saus pikant met chilisaus.

  • Tip 3: Gebruik i.p.v. gehaktballetjes rul gebakken gehakt.