Aan cocktailprikker
Gehakt

Gehakt pindasaus

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 eetleepels olie
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 theelepels Kruidenmix Gehakt
  • 1 teentjes Knoflookpoeder
  • 6 eetleepels pindakaas
  • 2 zak melk
  • 2 eetleepels ketjap manis
  • 1 theelepels Kerrie
  • 1 theelepels citroensap
  • 1/2 theelepels Gemberwortel

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.

  • In een koekenpan de olie verhitten en ui, peper en gehakt rulbakken.

  • De gehaktkruiden erover strooien.

  • De knoflook erboven uitpersen.

  • De pindakaas, melk, ketjap, kerrie, gemberwortel en citroensap door het gehakt roeren.

  • Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat (eventueel verdunnen met wat water).

  • De saus ± 4 minuten zachtjes door laten koken.