Zoetzure courgette
Gehakt

Gehakt met oesterzwammen

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 (klein) sjalotje
  • 125 gram oesterzwammen
  • 1 1/2 zak witte wijn
  • 250 gram gehakt
  • 1/2 sachets Kruidenmix Gehakt Paprika
  • 3 eetleepels slagroom
  • 2 eetleepels boter of bakproduct

Bereiding

  • Sjalotje pellen en klein snijden.

  • Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.

  • In (steel)pan de wijn aan de kook brengen, oesterzwammen toevoegen en 2 minuten zachtjes koken.

  • Boven schaaltjes oesterzwammen in een zeef afgieten, uit laten lekken en uitlekvocht bewaren.

  • In kom doen: gehakt, sjalotje, helft van de oesterzwammen, gehaktmix en 1 eetlepel slagroom .

  • Alles goed door elkaar mengen.

  • Gehakt in 4 porties verdelen en tot ballen vormen.

  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.

  • In braadpan boter of bakproduct verhitten.

  • Gehaktballen in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar bakken.

  • Gehakt uit de pan nemen en op een (voorverwarmde) schaal leggen.

  • Aan bakvet toevoegen: rest van de oesterzwammen, rest van de wijn en rest van de slagroom.

  • Aanbaksels losroeren.

  • Gehaktballen en saus apart serveren.