Ingrediënten
Porties
- 200 gram zachte boter boter voor het invetten van de vorm
- 200 gram suiker
- 1 eetlepels Koek & Speculaas Kruiden
- 1/4 theelepels zout
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- bloem voor het bestrooien van de cakevorm
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Oven voorverwarmen op 150°C.
Cakevorm invetten met boter en bestuiven met bloem.
De overtollige bloem eruit schudden.
Klop in een beslagkom de boter, suiker, koekkruiden en het zout met een handmixer tot een romige massa (ca. 10 minuten).
Klop de eieren één voor één door het botermengsel, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig in de massa is opgenomen.
Zeef de bloem luchtig door het boter-eimengsel.
Het beslag direkt in de cakevorm scheppen.
(I.v.m. het rijzen van het beslag, mag de vorm maximaal voor ¾ gevuld zijn).
Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm op een rooster in de oven, op de richel onder het midden en bak de cake in ca 75 minuten gaar.
De cake is gaar als een erin gestoken metalen prikker of satéstokje er schoon uit komt.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm.