Kruidkoek
Warm en winters

Gekruide cake

  • 2h

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 200 gram zachte boter boter voor het invetten van de vorm
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepels Koek & Speculaas Kruiden
  • 1/4 theelepels zout
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • bloem voor het bestrooien van de cakevorm

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 150°C.

  • Cakevorm invetten met boter en bestuiven met bloem.

  • De overtollige bloem eruit schudden.

  • Klop in een beslagkom de boter, suiker, koekkruiden en het zout met een handmixer tot een romige massa (ca. 10 minuten).

  • Klop de eieren één voor één door het botermengsel, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig in de massa is opgenomen.

  • Zeef de bloem luchtig door het boter-eimengsel.

  • Het beslag direkt in de cakevorm scheppen.

  • (I.v.m. het rijzen van het beslag, mag de vorm maximaal voor ¾ gevuld zijn).

  • Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.

  • Zet de vorm op een rooster in de oven, op de richel onder het midden en bak de cake in ca 75 minuten gaar.

  • De cake is gaar als een erin gestoken metalen prikker of satéstokje er schoon uit komt.

  • Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm.