West-Afrikaanse Suyasaus
Bijgerechten Sauzen

West-Afrikaanse Suyasaus

Vergroot de smaak van elk gerecht met deze makkelijke, West-Afrikaans geïnspireerde kruidenmix. Suya kruidenmix brengt een notige en smokerige smaak aan deze zelfgemaakte saus. Gebalanceerd met de koele, romige kokosnootmelk en zoete honing is het de ideale dipping saus voor gegrild vlees and groenten of juist als garnering.

Goed voor 10 porties van 2 eetlepels.

Voedingswaarde informatie per portie: 86 Calorieën, Totaal Vet 6g, Verzadigd Vet 3g, Cholesterol 0mg, Sodium 240mg, koolhydraten 6g, Vezels 1g, Proteïne 2g, Totaal Suikers 4g

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 3

    Ingrediënten

Ingrediënten

10

Porties

  • 180 mililiters kokosnootmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 110 gram West-Afrikaanse Suya kruidenmix

Bereiding

  • Mix de kokosnoot melk en de honing in een medium kom met een garde. Voeg de kruiden toe en mix tot alles goed gemengd is.

  • Bewaar het in een luchtdichte container voor maximaal een week. Gebruik het op de Geroosterde Groenten Susakruiden Flatbread te maken, als dipsaus voor gegrild vlees en groenten of als garnering.

  • Keukentips: - Suya kruidenmix is een bekende kruidenmix uit West-Afrika, vooral uit de Nigeriaanse keuken. Het is een smaakvolle en droge mix normaal gemaakt van een basis van gemalen pinda’s en kruiden zoals gember en cayenne. De notige en aanwezige mix is vooral gebruikt voor kip en rundvlees maar is ook lekker op lam of vis. Het kan gebruikt worden in marinades, sausen en dressings. - Gebruik de Suya Saus als een dip voor gegrilde groenten zoals asperges, rode paprika of broccoli. - Maak een snelle Suya koude noodlesalade door de saus met gekookte koude pasta te mixen samen met een beetje sojasaus en gegarneerd met gesneden groene ui. - Gebruik de Suya Saus om een smokerige, pittige en notige smaak aan je roerbakgerecht toe te voegen of over spareribs op de BBQ.