Rode uienchutney
Bijgerechten Sauzen

Rode uienchutney

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 900 gram rode uien
  • 150 mililiter grenadine siroop
  • 100 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 150 mililiter rode wijnazijn
  • 1/2 theelepels zout
  • 1 theelepels Tijm
  • 1 pinch Gemberwortel
  • Extra nodig: 2 schone potten*

Bereiding

  • Pel de uien en snijd deze in ringen.

  • Verwarm de uien met de grenadine, suiker en rozijnen en laat de uien ca. 15 minuten op zacht vuur gaarstoven.

  • Voeg de rode wijnazijn, zout, tijm en gember toe en laat de rode uienchutney ca. 25 minuten op zacht vuur inkoken tot een dikke chutney.

  • Verdeel de warme uienchutney over de schone potten. Vul de potten tot net onder de rand.

  • Sluit de potten af en laat deze ca. 15 minuten ondersteboven staan. Zet de potten rechtop en laat ze verder afkoelen. Bewaar de potten rode uienchutney maximaal 3 maanden in de koelkast.

  • Tip: Rode uienchutney is lekker op toast met paté.

  • * = Schone potten: Maak de glazen potten schoon in kokend water met een paar eetlepels soda en spoel ze na met schoon heet water. De potten kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. Plaats de warme schone potten omgekeerd op een schone theedoek.