Pikante perziksaus
Bijgerechten Sauzen

Pikante perziksaus

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 sjalotjes
  • 1/2 literblik perziken
  • 2 eetleepels boter of margarine
  • 1 theelepels sambal oelek
  • 1/2 Knoflookpoeder
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • 1/2 theelepels Tijm
  • 1 theelepels Salieblad
  • 1 eetleepels crême fraiche

Bereiding

  • Sjalotjes pellen en klein snijden.

  • Perziken in een zeef boven een kom uit laten lekken en het vocht opvangen.

  • Perziken in stukjes snijden.

  • Boter verhitten en sjalotjes en sambal fruiten.

  • Perzikstukjes, sap en tomatenpuree erbij doen, doorroeren en ± 5 minuten zachtjes meewarmen.

  • Tijm, selderieblad en crême fraiche er doorroeren en nog 1 minuut verwarmen.