Abrikozen Basilicumzaad Yoghurt Dip met kurkuma en gember
Bijgerechten Sauzen

Abrikozen Basilicumzaad Yoghurt Dip met kurkuma en gember

Basilicum zaden (te vinden bij uw lokale natuurvoedingswinkel of online) geweld in yoghurt geven een ​​dikke, romige textuur... perfect voor dippers zoals “fruit & fresh” of geroosterde groenten.

Maakt 1 1/4 kopjes of 10 (2 eetlepel) porties.

Voedingswaarde Informatie per dosering: 24 calorieën, totaal vet 0 g, verzadigd vet 0 g, cholesterol 1 mg, natrium 49 mg, koolhydraten 4 g, vezels 1 g, proteïne 2 g
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 24

    Calorieën

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 cup griekse yoghurt (zonder vet of vet arm)
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur of abrikozenjam
  • 1 theelepel basilicumzaden
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 1/4 theelepel Kurkuma Gemalen
  • 1/8 theelepel Gemberwortel

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 24Calorieën

Bereiding

  • Roer alle ingrediënten in een middelgrote kom met garde tot ze goed gemengd zijn.

  • Koel minimaal 1 uur om basilicumzaden te laten hydrateren en de smaken te mengen voordat ze worden geserveerd.

  • • basilicumzaden zijn zwarte, druppel vormige zaden die, net als chiazaden, een gelatineuze buitenlaag hebben als ze nat zijn. Ze worden ook wel Sabja-zaden genoemd en zijn het zaad van de zoete basilicumplant afkomstig uit India. Basilicumzaden absorberen en nemen de bijbehorende smaken aan en zorgen voor textuur en body zonder toevoeging van oliën of vetten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op smoothies, sauzen en dips. Ze kunnen worden gekocht bij speciaalzaken en natuurvoedingswinkels en ook bij veel online retailers.