Gevulde kerrieaardappelen
Aardappelen

Gevulde kerrieaardappelen

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 grote aardappelen à ca. 300 g
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 gram rundergehakt
  • 1-2 eetleepels olie
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 1 - 1 1/2 eetleepels Kerrie Pikant
  • 1/2 theelepels Knoflookvlokken
  • zout en versgemalen peper
  • 75 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: ovenschaal

Bereiding

  • Boen de aardappelen schoon en kook deze met schil in ca. 25 minuten gaar.

  • Pel en snipper intussen de ui.

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.

  • Bak in een koekenpan het gehakt in de olie rul. Fruit de ui, paprika, doperwten, Silvo pikante Kerrie, Silvo gemalen Knoflookvlokken, zout en peper ca. 5 minuten mee.

  • Neem elke warme aardappel met een theedoek vast en hol de aardappel aan de bovenzijde uit. Leg de uitgeholde aardappelen in de ovenschaal, vul de aardappelen met het kerriegehakt en strooi er kaas over.

  • Bak de kerrieaardappelen ca. 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  • Serveertip: Lekker met een gemengde salade.