smaakinspiratie

Mosterdzaad

Mosterdzaad

Wist je dat?

Mosterd wordt al duizenden jaren als specerij gebruikt. Het was voor arme mensen het enige kruid dat ze zich konden veroorloven om hun smakeloze eten wat op te peppen.

Eigenschappen

Mosterdzaad moet een egale gouden kleur hebben en een frisse, scherpe smaak. Allylisothiocyanaat geeft de smaak aan de etherische olie.

Gebruik

Sprenkel over kaassauzen, of bak het in een pan met groenten mee. Zorgt voor extra smaak in azijn, chutney en curry. Meng met mayonaise voor in een aardappelsalade. Kruid varkensvlees, kalfsvlees, niertjes en konijn met mosterdzaad. Voeg mosterd pas aan het einde van de bereiding toe. Door hitte verliest het aan scherpheid.

Voedingswaarde

Energie per 100 g: 487 kcal

Eiwitten per 100 g: 27,8 g

Koolhydraten per 100 g: 26,2 g

Vetten per 100 g: 30,1 g