smaakinspiratie

Dragon

Dragon

Wist je dat?

De naam dragon vermoedelijk een verbastering is van het Franse woord ‘estragon’, wat ‘kleine draak’ betekent en verwijst naar de gelijkenis tussen de gekrulde wortels van dragon en de staart van een draak. Dragon werd gebruikt om beten van honden en giftige slangen te behandelen. Dragon is een van de klassieke Franse kruiden en een favoriete smaakstof voor witte wijnazijn. Dragon zou de eetlust bevorderen.

Eigenschappen

De kwaliteit van dragon wordt bepaald op basis van een mooie groene kleur, een sterke anijssmaak en de hoeveelheid etherische olie. Estragole geeft de smaak aan de etherische olie.

Gebruik

Roer om snel een saus te maken voor kip door crème fraîche en witte wijn, of voeg het toe aan hartige witte saus. Heerlijk bij vis en groenten. Voeg toe aan romige kippen- of kalkoensoep. Sprenkel over gekruide wortels voor een bijzondere smaak. Sprenkel door omeletten of salades.

Voedingswaarde

Energie per 100 g: 295 kcal

Eiwitten per 100 g: 22,8 g

Koolhydraten per 100 g: 42,8 g

Vetten per 100 g: 7,2 g