Ons verhaal

Ons verhaal

Over ons

1833 - Cornelis Martinus van Sillevoldt startte met de levering van bakkerijgrondstoffen, met als visie het leveren van eersteklas kwaliteit ingrediënten die resulteren in het lekkerste product.

 

1870 -  Cornelis Martinus van Sillevoldt betrok een pand in Rotterdam waar specerijen werden gemalen en verhandeld. Naast specerijen werd toen ook al rijst verhandeld.

 

1930 - Vanaf 1930 werden de eerste specerijen en rijst handmatig verpakt in blikjes en pakjes.

 

Eind jaren 60

De rijstactiviteiten verhuisden van het bedrijf van Rotterdam naar Papendrecht, gevolgd door de specerijenactiviteiten eind jaren 80. Vanaf dat moment is het Silvo assortiment steeds verder uitgebreid met als resultaat dat Silvo in Nederland een belangrijke leverancier is van kruiden & specerijen en wat betreft rijst een belangrijke leverancier is binnen het rijstspecialiteiten segment.

 

2004 - Sinds 2004 is Silvo onderdeel van de McCormick groep. Opgericht in 1889, is McCormick vandaag de dag, wereldwijd marktleider op het gebied van kruiden, specerijen en kruidenmixen. Haar activiteiten richten zich in het algemeen op consumenten, foodservice en industrie. McCormick heeft wereldwijd ca. 8000 werknemers in dienst en behaalde in 2007 een omzet van ca. $ 2,9 miljard. McCormick heeft vestigingen in 30 landen. McCormick heeft recentelijk joint ventures afgesloten in Japan, India, de Philipijnen en Indonesië. Als McCormick in een land in de consumentenmarkt opereert is dat altijd in de "top 3". Bekende merken in Europa zijn o.a. Ducros, Schwartz en Margao. Kijk voor meer informatie op: www.mccormick.com

 

2010 -Silvo B.V. heeft een naamswijziging ondergaan en heet nu McCormick Nederland B.V.  De producten blijven wel als vanouds onder het Silvo merk in de supermarkten verkrijgbaar.