Cookies helpen ons bij het leveren van onze services en het verbeteren van deze website door aan te geven hoe u deze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze services of deze website te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie.

[Skip to main content]

Mexicaanse gehaktballetjes

Mexicaanse gehaktballetjes Recipe
Portie voor 4 Voorbereiding 30 mins

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400g sperziebonen
  • 500g gehakt
  • Silvo Kruidenmix Gehakt Mexicaans
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 400g tomatenblokjes (blik)
  • 450g krieltjes (zak)
  • 100g tortillachips
  • 75g geraspte kaas

Bereidingswijze

STAP 1Pel en snipper de ui.

STAP 2Maak de sperziebonen schoon en halveer deze.

STAP 3Meng het gehakt met de kruidenmix voor Gehakt Mexicaans en een ei. Vorm er 20 gehaktballetjes van en bak deze in de boter in ca. 10 minuten goudbruin.

STAP 4Fruit de ui ca. 5 minuten mee en voeg de tomatenblokjes toe.

STAP 5Kook intussen de sperziebonen en krieltjes in ruim kokend water in 8-12 minuten beetgaar en giet ze af.

STAP 6Verwarm de ovengrill voor.

STAP 7Schep de krieltjes, sperziebonen en gehaktballetjes met saus in een ovenschaal, verdeel er tortillachips en kaas over en gratineer de schotel ca. 5 minuten onder de grill.

STAP 8Tip 1: Lekker met een lepel zure room erbij.

STAP 9Tip 2: Maak de saus pikant met chilisaus.

STAP 10Tip 3: Gebruik i.p.v. gehaktballetjes rul gebakken gehakt.

Voor dit recept heb je nodig:

Als je dit recept lekker vindt, probeer dan ook eens …

[Go back to the top of the page]