Cookies helpen ons bij het leveren van onze services en het verbeteren van deze website door aan te geven hoe u deze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze services of deze website te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie.

[Skip to main content]

Reisverslagen

Kent u het geheim van specerijen

Al Goetze, hoofdinkoper van kruiden bij McCormick, reist naar de meest exotische plaatsen op zoek naar de beste kruiden en specerijen. Via zijn reisverslagen neemt hij ons mee op reis.

Kruiden en specerijen zijn niet alleen voedzaam! Ze hebben tal van andere voordelen.:

  • Sensorische voordelen: ze maken van voedsel echt een genot, want ze geven onze gerechten smaak, geur en kleur.
  • Ze geven plezier in het eten en zorgen ervoor dat we nieuwe gerechten willen uitproberen. Ze zijn daarom vooral bij kinderen belangrijk om hun nieuwsgierigheid te wekken en bij volwassenen om hun voedsel veelzijdiger te maken en meer te variëren.
  • Door kruiden en specerijen te gebruiken, kun je gebruik maken van minder zout en vet, want kruiden en specerijen geven al voldoende smaak.
  • Ze zorgen ervoor dat we vaker gezondere voedingsmiddelen eten, zoals groenten, vis en peulvruchten, omdat deze lekkerder zijn met het gebruik van kruiden en specerijen dan zonder.
  • Ze geven ons plezier in het koken, en dat is vandaag de dag belangrijk, dit moet worden aangemoedigd! Tijdens het koken zie en ruik je de kleuren en geuren van kruiden en specerijen waardoor je wordt aangemoedigd lekker te kokerrelen.
  • Ze zijn goed voor iedereen!

Probeer te genieten van kruiden en specerijen en maak elke maaltijd net even anders!!

[Go back to the top of the page]