Cookies helpen ons bij het leveren van onze services en het verbeteren van deze website door aan te geven hoe u deze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze services of deze website te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie.

[Skip to main content]

Onze Kwaliteit

Wat wij doen om de beste kwaliteit te bieden.

Om consumenten in de hele wereld de beste producten te kunnen leveren, gebruikt Silvo de toonaangevende vakkennis en middelen van het moederbedrijf McCormick om constante hoge kwaliteitsnormen te handhaven.

De ingrediënten worden wereldwijd ingekocht op de beste lokaties door 'global sourcing experts'. In de hele toevoerketen worden grondstoffen zorgvuldig gecontroleerd op veiligheid, authenticiteit, smaak, zuiverheid en traceability. Zie de pagina Onze Bronnen voor meer informatie over de herkomst van onze producten.

Een ISO 9002-17025 gecertificeerd centraal bedrijfslaboratorium

Omdat het bedrijf zeer veel belang hecht aan kwaliteitszorg, heeft McCormick een specifiek Centraal Analyse laboratorium oтntwikkeld, dat gevestigd is in Frankrijk. Dit laboratorium voert jaarlijks meer dan 50.000 analyses uit op meer dan 8000 monsters van McCormick producten, zoals kruiden, specerijen en droge mixen. Het bestaat uit vier hoofddisciplines: microbiologie, chemie & microscopie, chromatografie en biologische verontreinigingsresten. De volgende zaken komen bij deze analyses aan de orde: bacteriële controle, stabiliteit, afwezigheid van vervalsing en aandacht voor de maximum toegestane gehaltes aan opzettelijke, onopzettelijke, natuurlijke of milieuverontreinigende resten.

Wij gebruiken de nieuwste wetenschappelijke technieken, waaronder DNA-onderzoek, om ervoor te zorgen dat alleen de meest zuivere grondstoffen of ingrediënten worden gebruikt. Ook werken wij nauw samen met plaatselijke voedselveiligheidsinstanties, zoals overheden en de specerijenhandelsorganisaties (op Europees en landelijk niveau), teneinde de kwaliteitsnormen voor consumenten op het gebied van kruiden en specerijen te bepalen en te verbeteren. Zo ontwikkelde McCormick een proces om kunstmatige kleurstoffen te ontdekken in saffraan en heeft hiermee bijgedragen aan het opstellen van ISO-normen. In veel gevallen lopen we vooruit op de wetgeving, om onze klanten de beste kwaliteit te garanderen.

[Go back to the top of the page]